Goed nieuws van de Kunstraad! - Jonge Harten

Goed nieuws van de Kunstraad!

𝗚𝗼𝗲𝗱 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀! 🔥

Waar we afgelopen donderdag in spanning zaten te wachten bleek dat er goed nieuws was. De Kunstraad heeft geadviseerd om het door ons aangevraagde subsidiebedrag toe te kennen. Dit houdt in dat we een stukje dichterbij zijn om in de periode 2025 t/m 2028 een stabiele basis te creëren voor ons festival. 

Natuurlijk zijn er nog zorgen, maar het stemt ons vreugdevol dat de Kunstraad groen licht heeft gegeven. Dat dit juist door een organisatie gebeurt die van dichtbij ziet wat we doen, schept vertrouwen. 

Uit het advies van de Kunstraad: 

“Jonge Harten neemt als theaterfestival dat zich specifiek richt op jongeren en jongvolwassenen naar mening van de Kunstraad een unieke plek in binnen het Noord-Nederlandse cultuurbestel. “

“Hij vindt het positief dat Jonge Harten komende jaren sterker wil inzetten op de festivalbeleving van onder andere de scholieren, omdat dit naar zijn mening sterk bijdraagt aan de impact van het festival op deze doelgroep.”

“De Kunstraad is van mening dat het festival de leefkwaliteit voor jongeren in de stad versterkt door hen een plek te bieden voor kritische reflectie en een community waarvan ze onderdeel kunnen zijn.”

“Door het festival niet alleen voor maar mét jongeren te maken, geeft het naar eigen zeggen een stem aan de nieuwe generatie en helpt het hen een nieuw toekomstverhaal te schrijven. Dit vindt de Kunstraad een inspirerende en belangwekkende doelstelling waarmee het festival tevens bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van de cultuursector.”

#investerenistoekomstmaken 💛