Het Spektakeltje - Jonge Harten

Het Spektakeltje

Just van Bommel en Emma van den Elshout

Milagro Elstak
  • Prijs

    <29 jaar €12,50
    >29 jaar €17,50

  • Duur

    75 minuten

  • Locatie

    Grand Theatre

  • Credits

    Concept, regie en tekst: Just van Bommel en Emma van den Elshout

    Spel Just van Bommel

    Scenografie en lichtontwerp Loes Schakenbos

    Kostuum Ülkühan Akgül

    Muziek Jonathan Bonny

    Artistieke begeleiding BOG.

    Dramaturgie Berthe Spoelstra

    Make up Patricija Kostelic

    Campagnbeeld Bas de Brouwer (fotografie) en Jan Fuite (visagie en haar)

    met dank aan Likeminds, Nine van Weert, Branko Popovic, Klaar Straatman, Batuhan Demir, Jip Robben, Kenji, Josh, webcam24, NASA en de Maas

  • Kijkwijzer i

    VOORSTELLING

Hoe maken we sense van de bizarre stelsels waar we continu onderdeel van zijn?

Het Spektakeltje is een tekstuele en beeldende voorstelling over de kleine dingen, de iets grotere dingen en de allergrootste dingen. Over hoe alles in ons universum met en rond elkaar beweegt, in elkaar steekt en hoe daar sense van te maken.

Nu, ergens op straat in Amsterdam, nu, ergens op een dak in een veld in Tocantins, nu, ergens op een vrachtschip op de Noordzee (of nú misschien al tussen Denemarken en Zweden), nu, in het International Space Station, ergens boven Mozambique,vraagt iemand zich af wat het er allemaal toe doet.

Hoe bewust zijn we ons van de bizarre stelsels waar we constant deel van zijn, een bijdrage aan leveren en tegelijkertijd maar heel weinig over te zeggen hebben? Is er nu, precies nu, iemand anders aan de andere kant van de wereld, die hoopt dat die niet de enige is die door deze gedachte wordt verlamd?

In Het spektakeltje is het net alsof je door een sterrenstelsel raast. […] De voorstelling laat je je nederig voelen en tegelijkertijd verbonden met alles wat je niet kunt bevatten.” ★★★★ de Volkskrant

Emma van den Elshout (zij/haar) (1998) en Just van Bommel (hij/zij/hen) (1999) studeerden af aan de Toneelacademie Maastricht, richting regie en performance (2022). Samen maken ze graag werk over dingen die soms zo klein of vanzelfsprekend lijken, en dan toch vreemder, enger of mooier blijken. Eerder maakten ze samen Het Showtje, dat werd geselecteerd voor Het Debuut 2022 bij VIA RUDOLPHI.

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Play around

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

VOORSTELLING

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!